Smil virker bedre end fingeren

Kampagne for venlige cyklister og bilister. Vi deler vejen - det er overskriften i den trafikkampagne Herning Kommune nu sætter i gang.

Formålet er at få bilister og motionscyklister til at være mere venlige over for hinanden.

Det kan være generende for en bilist, at der ligger to cykelryttere foran, og det kan være generende for to cykelryttere, at en bil gerne vil forbi. Men begge dele er helt i orden. Vejene er både til cyklister og bilister. 

God medicin mod vejvrede

Kampagnen appellerer til venlighed hos både motionscyklister og bilister. Det tager få sekunder at sætte farten ned eller at rykke ind til siden, og ingen kører på vejen for at genere andre. Et smil og en hilsen er god medicin mod vejvrede, og det er mere effektivt end at give fingeren.

Start med vejkantplakater

Det handler også om at undgå uheld. Motionscyklister skal højst køre to og to side om side, og bilister skal sænke farten og holde god afstand til cyklisterne.

Der er mange andre råd, men i bund og grund handler det om at tage hensyn til hinanden og køre efter forholdene. 

Kampagnen er en længerevarende indsats, der starter med vejkantplakater på nogle af motionscykelrytternes foretrukne ruter. Senere følger anden synliggørelse på vejene og på sociale medier. 

Tip til cyklisten

Herning Kommune investerer i trafiksikkerhed ved at afvikle trafikkampagner, anlægge nye cykelstier, renovere og udbygge eksisterende.

Som et led i kampagnen rykker Herning Kommune ud og udbedrer små irritationsmomenter for cyklister. Det kan være en høj kant, lidt løs rabat, et lille hul i cykelstien eller andet, som gør cykelturen mere besværlig. Kommunen modtager gerne tip fra cyklister.

Dekorativ billede

Kontaktinfo

Martin Lystbech Nørgaard Frandsen
Send e-mail til vtbmf@herning.dk

Hanne Thomsen-Mühlbrand

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

 

Giv et praj

Opdager du et problem på gader, veje, cykelstier, fortove eller i parker, så giv os et praj.

Billedet viser et hul i asfalten på en vej.Giv et praj